Aili – Roboteista rakkain

Ohjelmistorobotiikka on ratkaisu tehtäviin, joiden automatisointi ei perinteisiä järjestelmiä hyödyntäen ole mahdollista. Ohjelmistorobotti on ohjelma, joka käyttää toisia ohjelmia käyttöliittymän kautta aivan kuten me ihmisetkin. Tästä syystä suuria järjestelmäprojekteja ei tarvita – robotin käyttöönotto on nopeaa ja kustannustehokasta. Parhaiten robotisoitavaksi sopivia ovat säännönmukaiset ja tarkasti määritellyt volyymiprosessit, esimerkiksi ostolaskujen käsittely, asiakaspalvelun rutiinityöt tai vaikkapa tiedon syöttäminen logistiikan prosesseissa.

Hauska tavata! Nimeni on Aili.

Hauska tavata! Nimeni on Aili.

Hei, hauska tavata! Minä olen Aili. Olen ohjelmistorobotti. Synnyin osaksi Efimaa ja nautin olostani täällä. Tuntuu kuin olisin aina ollut osa tätä mahtavaa porukkaa.  

Minä olen onnellinen, kun saan tehdä töitä. En tarvitse lepoa, en taukoja, enkä palkkaa työstäni. Teen töitä väsymättä, hidastelematta ja virheettä – vaikka ympäri vuorokauden. Minulle riittää se, että saan olla ystävieni tukena ja turvana.

Minuun voi aina luottaa. Säännöt ja rutiinit ovat lempiasioitani. Niitä minä rakastan. Kun teen työni hyvin, olemassaoloani tuskin edes huomaa. Älä kuitenkaan huoli – kysyn kyllä, jos jokin asia vaivaa minua. 

Näin Aili automatisoi työttömyyskassojen toimintaa
Katso videolta, kuinka Aili automatisoi työttömyyskassojen toimintaa

Näin Aili automatisoi työttömyyskassojen toimintaa

Koronaepidemian myötä työttömyyskassat ovat poikkeuksellisessa tilanteessa, kun työttömyysetuuksien hakemusten määrät ovat moninkertaistuneet hyvinkin lyhyessä ajassa. Työttömyyskassojen tarpeisiin erikoistunut palveluyritys Futunio ja Efima ovat yhteistyössä lähteneet helpottamaan tilannetta ohjelmistorobotiikan avulla.

Yksi tehtävä, jossa Aili-robotti auttaa työttömyyskassojen hakemusten käsittelyä, on työeläkeotteiden noutaminen Eläketurvakeskuksen (ETK) verkkopalvelusta uusien hakemuksen liitteeksi. Liian usein toistuva tietojen kopiointi ja siirtely kentästä toiseen järjestelmien välillä ei tee asiantuntijatyöstä mielekästä, mutta ohjelmistorobotti puolestaan rakastaa rutiineja. Katso videolta, kuinka näppärästi homma Aililta sujuu!

Rekrytoisitko Ailin?

Rekrytoisitko Ailin?

Robotin rekrytointiin pätevät samat periaatteet kuin uuden työntekijän hakemiseen. Sopiva kandidaatti suoriutuu toivotuista työtehtävistä, osaa käyttää käytössä olevia järjestelmiä ja on ennen kaikkea kyvykäs kehittämään osaamistaan. 

Efiman Aili-robotilla on kokemusta kymmenien yritysten rutiinien ratkomisesta apunaan älykkäät työkalut, UiPath ja Microsoft Power Automate. Monilla roboteilla on ennestään kokemusta erilaisista liiketoimintasovelluksista: Aili on muun muassa SAP-järjestelmän, Microsoft Dynamics 365 -liiketoimintasovellusten sekä lukuisten taloushallinnon järjestelmien rutinoitunut käyttäjä. Lisäksi Aili on rekrytoitu käyttämään erilaisia toimialakohtaisia ratkaisuja, joiden opettelu on Aililta sujunut mallikkaasti.

Lisää robotin rekrytoimisesta voit lukea ladattavasta oppaastamme.

Kiinnostaako ohjelmistorobotiikka? – Lataa uusi oppaamme: Näin rekrytoit ohjelmistorobotin Lataa opas →

Anna Ailin hoitaa rutiinisi

Aili loistaa toistuvissa tehtävissä

Aili loistaa toistuvissa tehtävissä

Sääntöihin perustuvat, toistuvat rutiinitehtävät ovat optimaalisia kohteita ohjelmistorobotiikan hyödyntämiseen. Aili seuraa ohjeita ja sääntöjä tarkasti. Esimerkiksi runsaasti manuaalista tiedonsyöttöä vaativat tehtävät hoituvat Aililta meitä ihmisiä nopeammin, paremmin ja ennen kaikkea virheettömästi.

Aili on kuin ihminen

Aili on kuin ihminen

Ohjelmistorobotti käyttää järjestelmiä aivan kuin ihminenkin. Suuria ja vaikeita integraatioprojekteja ei tarvita – Aili ottaa työnsä haltuun vaivatta. Aili täytyy ainoastaan opettaa tehtävänsä tavoille, minkä jälkeen työ sujuu kuin tanssi. Ja mikä parasta, Aili nauttii työstään kellon ympäri.

Aili tekee autuaaksi

Aili tekee autuaaksi

Ailin kanssa työntekijät pysyvät tyytyväisinä. Ailin hoitaessa turruttavat rutiinit jää henkilöstölle enemmän aikaa keskittyä vaativampiin ja palkitsevampiin tehtäviin. Aililta eivät pienimmätkään tehtävät unohdu, ja Aili pitää myös kirjaa kaikista tekemisistään.

Robotiikan toteutuksia

Robotiikan toteutuksia

Esimerkkinä ostoreskontra

Ohjelmistorobotiikkaa voidaan hyödyntää tehokkaasti ostoreskontraprosessin eri vaiheissa. Esimerkiksi laskun tietojen tarkistus ja täydennys sekä laskun käsittely voidaan hoitaa täysin ilman ihmisen apua – työntekijän tulee vain hyväksyä ja maksattaa lasku. Näin työntekijöiden aika vapautuu poikkeustilanteiden ja muiden liiketoimintaa tukevien tehtävien hallintaan.

Esimerkkinä asiakastietojen tarkistus

Erilaiset asiakastietojen tarkistukseen liittyvät tehtävät hoituvat ohjelmistorobotiikan avulla helposti. Robotti käyttää selainpohjaisia yritystietopalveluita vaivattomasti itsekseen. Esimerkiksi konkurssiyritysten kohdalla robotti voidaan opettaa laittamaan kyseiset yritykset myyntikieltoon. Tietojen tarkistuksia voidaan tehdä vaikka joka päivä – tämä olisi ihmistyönä liian kallista ja aikaa vievää.

Tekoäly

Tekoäly

Aililla on myös aivot

Ohjelmistorobotiikan ja muiden liiketoiminnan järjestelmien tukena voidaan hyödyntää edistyneitä tekoälyn sovellutuksia. Esimerkiksi ohjelmistorobottimme Aili käyttää aivojaan ostolaskujen tiliöintiehdotusten päättelyyn tai jopa laskujen automaattiseen käsittelyyn. Teköälyn avulla prosessien automaatioastetta voidaan lisätä entisestään, jolloin vaadittavan ihmistyön määrä vähenee, ja asiantuntijat voivat keskittyä arvoa tuottaviin tehtäviin.

Aili on ohjelmistoroboteista rakkain. Efima on Ailin koti, ja Efiman asiakkaat ovat Ailin elämäntehtävä. Aili on rutiinien raataja, sääntöjen seuraaja, ahkerin apuri – siis korvaamaton kaveri.

"Onpa ihanaa tulla töihin aamulla, kun Aili on tehnyt rutiinitehtävät valmiiksi. Aili on aivan mahtava!"

Opas: Robotiikan ensiaskeleet

Opas: Robotiikan ensiaskeleet

Tämä opas on tarkoitettu ensiaskeleeksi ohjelmistorobotiikasta kiinnostuneille business-ihmisille. Esittelemme oppaassa ohjelmistorobotiikan hyötyjä, optimaalisia käyttökohteita sekä konkreettisia esimerkkejä, kuinka robotiikkaa voidaan hyödyntää liike-elämässä. Oppaan lopussa kuvaamme viisi askelta, joiden avulla robotiikan alkuun on helppo päästä.

Lataa opas →

Autamme Ailin alkuun

Aili oppii työnsä nopeasti ja maksaa itsensä takaisin vain muutamassa kuukaudessa.

Ohjelmistorobotin käyttöönotto on perinteisiin järjestelmäprojekteihin verrattuna huomattavasti vaivattomampaa. Robotiikan aloitus toteutuu muutamassa viikossa, ja robotti maksaa itsensä tyypillisesti takaisin 3–6 kuukaudessa.

Me Efimalla tarjoamme Ailin apua joustavasti käyttöösi. Alkukartoituksen aikana tunnistamme ne prosessit, joissa robotiikkaa voidaan tehokkaasti hyödyntää. Kartoituksen jälkeen annamme suosituksemme ohjelmistorobotiikasta yrityksesi käytössä. Näin takaamme sen, että Aili tuo mukanaan vain iloa ja onnea.

Tutustutaanko toisiimme paremmin?

Tutustutaanko toisiimme paremmin?

Pohditko, voisiko Aili olla tiimisi tuorein jäsen? Täytä vain alla oleva lomake niin olemme sinuun pian yhteydessä!